a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #
Sushi en tonijn
  • Bereidingstijd: 120 minuten
donderdag, 27 januari 2011

Was de rijst in een kom en blijf het water verversen tot het zo goed als helder is, dit duurt ongeveer vijftien minuten. Giet het dan af en laat minimaal een uur in een zeef uitlekken.

Vongole met riso venere
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
dinsdag, 18 januari 2011

Verwarm de oven voor op 200°. Spoel de vongole goed af onder koud stromend water.

Kreeft met venkel, aardappel en pernodmayonaise
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: minder dan een uur
  • Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
vrijdag, 14 januari 2011

Verwarm de oven voor op 180°. Schil en was de aardappels en dep ze droog. Snijd ze in vieren.

Risotto met 3 kazen, beenham en asperge
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : redelijk makkelijk
maandag, 27 december 2010

Net als bij veel anderen was er ook in huize EdsKitchen het een en ander over van de feestdagen. Met wat overgebleven stukken kaas en een paar asperges kwam ik tot het volgende recept!

Glühwein
  • Aantal personen: 6
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : redelijk makkelijk
dinsdag, 21 december 2010

Heel veel variaties bestaan er al van Glühwein. Via twitter ontving ik een hoop tips en na een aantal pogingen, waarbij steeds tussendoor werd geproefd kwam ik tot het volgende recept!

Gezonde lunch
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : zeer makkelijk
zondag, 07 november 2010

Snijd de gerookte kip in plakken en de zongedroogde tomaten in reepjes. Beleg een boterham met de helft van de kip en smeer er wat pesto over.

Pompoensoep met peterselieschuim
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : redelijk makkelijk
maandag, 01 november 2010

Schil de pompoen en snijd in blokjes van twee cm. Doe over in een pan en voeg zoveel water toe tot de pompoen net onder staat. Kook ze dan gaar en zacht in ongeveer 30 minuten.

Varkenshaas, groene asperges, aardappel en een saus van schapenkaas, rozemarijn en knoflook
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
dinsdag, 14 september 2010

Snijd het uiteinde van de asperges en schil eventueel het onderste stuk. Breng een pan water aan de kook, voeg dan een snuf zout toe en blancheer de asperges kort.

Linguine met gamba's en mosselen
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
maandag, 26 juli 2010

Was de mosselen onder koud stromend water. Snijd de chilipeper heel fijn en meng met een geperst teentje knoflook. Voeg drie el olijfolie toe en smeer hier de gamba's mee in.

Gerookte paling, bloemkoolmousse en haringkaviaar
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Moeilijkheidsgraad : uitdagend
dinsdag, 13 juli 2010

Wat gaat het toch snel! Alweer de derde inzending voor de Lekker Hapje Cup 2010 in mijn groep. Gerookte paling, mousse van bloemkool, haringkaviaar en saus van bieslook, peterselie en akvavit.

<<  3 4 5 6 7 [89  >>