23maart

Mijn Fiat 500 Giardiniera

Mijn Fiat 500 Giardiniera

Op 11 februari van dit jaar tweette ik dat een enorme s*kkel zonder te kijken achteruit tegen mijn stilstaande Fiat 500 aan reed. Dikke #fail. Met veel schade tot gevolg. Wat dat met EdsKitchen te maken heeft? Alles, want het is mijn bedrijfsauto.

En nog een bijzondere ook. Toevallig zag ik deze auto langs de kant van de weg staan met een bordje te koop er voor. Uitgestapt en er omheen gelopen want zo vaak zie je geen Giardiniera.
Na een proefrit en wat onderhandelen heb ik de auto gekocht. Eigenlijk is het geen Fiat maar een Autobianchi. In principe dezelfde auto maar in een andere fabriek in elkaar gezet.
Deze komt uit 1964 (dit jaar dus 50!) en is in Italie geleverd. Vandaar is ie verkocht aan iemand in Antwerpen om uiteindelijk in Nederland te belanden. Dit weet ik omdat ik er veel originele documenten bij heb.
De motor is compleet gereviseerd door een fiat 500 specialist en is dus zo goed als nieuw, of misschien wel beter. De remmen heb ik rondom zelf vernieuwd. Het originele achterbankje heb ik verwijderd om er een vlakke vloer in te kunnen maken (de motor ligt ook achterin, achter de achteras en onder de vloer). Zo is de auto bijzonder praktisch in het gebruik: veel mensen verbazen zich er over wat er allemaal in past als ik voor kom rijden om wat af te leveren of op lokatie te koken.
Daarnaast pas ik hiermee door veel nauwere straatjes dan met een gewone auto en zorgt de 500 vaak voor een glimlach bij mensen als ik voorbij kom rijden. Prima reklame dus!
Ook Octane Magazine vond de auto bijzonder genoeg om er een artikel aan te wijden.
Waar mogelijk probeer ik een foto te maken van mijn auto en de lokatie waar ik iets verzorg (en als dat mag natuurlijk) volg me op instagram om die en andere foto's van me te zien.

Deel dit!

Reacties (2226)