26februari

PastAvond bij Zafvino en StijnKookt

PastAvond bij Zafvino en StijnKookt

Dat was even knallen gisteren; zeker toen halverwege de avond mijn pastamachine stopte. Dus zat er toen maar een ding op en dat maakt het - achteraf - wel nog leuker: de rest van de avond de pasta met de hand uitrollen.

Hoe vers en handgemaakt kun je pasta tenslotte eten? Daar begon bij mij de gedachte aan een speciale avond bij Zafvino & StijnKookt . Om de simpele reden dat er geen tijd en geen ruimte is om verse pasta te maken in een zaak als die van Zaf en Stijn, sterker nog: ik zou geen plek in Arnhem kunnen noemen waar het anders is, leek het mij leuk én lekker om dat voor één avond nu eens wel te doen.

Daar was niet veel overleg voor nodig en gisteren was het dan zover: naast antipasti als oesters en mooie vleeswaren serveerden we drie verschillende pasta's.
Tagliatelle bolognese met basilicum, rucola, parmezaan en honingtomaat of met een saus van gerookte forel en gerookte paling met dille, bieslook en geroosterde amandelen. De laatse variant was een ravioli met paddestoelen, ricotta, parmezaan, cashewnoten en salie.
Een vergelijkbaar recept van die ravioli vind je hier. Vervang naar wens het gehakt door 80 gr ricotta (niet meebakken) en de tijm met fijngehakte salieblaadjes.

Geen tijd of zin om zelf de pasta te maken? Neem gedroogde pasta of wacht tot een volgende PastAvond, want die komt er vast...

Deel dit!

Reacties (5302)