05juni

Smaakvol Arnhem 2012

Voor de tweede keer kon het de afgelopen vier dagen: culinair genieten van wat veertien horecaondernemers zoal te bieden hebben. Met voor een deel dezelfde organisatie, dezelfde deelnemers, dezelfde plek en zowaar ook bijna hetzelfde weer. Zo was het overwegend goed weer, op dezelfde zondagochtend als vorig jaar na. En zo was er meer hetzelfde: om de een of andere reden vond een aantal chefs het niet nodig om een nieuwe kaart te verzinnen.

De gerechtjes waren er niet minder om, maar een gemiste kans om als restaurant te laten zien hoe creatief de chef is vind ik het wel. Desalniettemin heb ik enorm genoten van de kalfswang met asperges van Groot Warnsborn, de tournedos diablo van Dining 56 en de crème brûlée van eendelever van de Steenen Tafel (dit jaar voor het eerst op Smaakvol Arnhem). Om maar iets te noemen en ook al waren de hapjes aan de prijzige kant.

In een stad als Arnhem hoort een culinair evenement: er zijn horecatalenten genoeg - op allerlei niveau’s - om er ieder jaar weer een feest van te maken.
Dat er nog wel wat valt te verbeteren hier en daar is prima én logisch. Een evenement is een dynamisch iets, dat als het goed is groeit en zich ontwikkelt. Smaakvol Arnhem 2013 kan dus nog beter worden: ik kijk er naar uit.

Deel dit!

Reacties (3670)