Kip met polenta, crème van mais, popcorn, rucola en gerookte olijfolie

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
  • woensdag, 28 augustus 2013
Kip met polenta, crème van mais, popcorn, rucola en gerookte olijfolie

2 kippebouten
75 gr polenta
300 ml water
100 ml melk
4 maiskolven
1 el gedroogde maiskorrels  (popcorn)
1 el crème fraîche
roomboter
rucola
kerriepoeder
gerookte olijfolie
olijfolie
zout en peper

Bereiden

Bestrooi de kip met kerriepoeder en peper en druppel er wat olijfolie over. Wrijf de kip in met het mengsel en gaar in een oven van 180° gedurende 40 minuten.
Meng water, melk en polenta en breng aan de kook. Blijf roeren want het brandt snel aan. Laat het, eenmaal aan de kook, op heel laag vuur twintig minuten zachtjes doorgaren (af en toe roeren) en maak op smaak met zout en peper. Stort het dan in een bakje op keukenpapier zodat je een laag hebt van ongeveer anderhalve centimeter dik en laat het afkoelen.
Kook ondertussen ook de maiskolven in gezouten water gedurende twintig minuten.
Haal uit de pan en snijd de korrels van de kolven af. Voeg de crème fraîche toe en draai glad met de staafmixer. Werk door een zeef om schilletjes te verwijderen en vroeg eventueel een klontje roomboter toe om de gewenste consistentie te krijgen (of meer crème fraîche) maak dan op smaak met zout en peper.
Doe een laagje neutrale olie in een pan en verhit het. Voeg de gedroogde maiskorrels toe en doe het deksel op de pan. Houd de pan in beweging zolang je de popcorn hoort poffen. Schep dan de popcorn op keukenpapier en bestrooi met kerriepoeder en zeezout. Schud om de kerrie en het zout te verdelen en het overtollige er af te schudden.
Snijd mooie rechthoeken van de polenta en gril ze in de pan (of op de BBQ!).
Leg een plak polenta op een bord en schik er de kip naast. Maak verder af met dopjes crème van mais, popcorn en rucola. Druppel er dan wat van de gerookte olijfolie over.

Reacties (2523)